öncelikle siz hayri arkadaş..
canı yanan bir halkın evladının feryadını dinlemekten yoksunmusunuz..???
Evet haşın kızgın ve öfkesel duygularıyla sürekli yazan kürt aidiyatlı insanları anlarım, yetersizde kalsam anlamaya çalışımışımdır. Peki bu yazılanlar anlaşabilinirmi?!
anlarım, yetersizde kalsam anlamaya çalışımışımdır
anlamak için dinlemek gerekir.. ve hissetmek.. o acıları aynen hissedebilmek..
ve .., en önemlisi sabretmek..
göstereceğiniz sabır ve bu temeldeki yaklaşımlar sizin .., anlamaya çalışımışımdır sözünüzün ne kadar geçerli ve işlevli olacağının ispatı olacaktır..
Peki bu yazılanlar anlaşabilinirmi?!
bunu derseniz.. peşinen hükmü koymuş oluyorsunuz.. nerde kaldı anlamaya çalışmanız!!!!
ve devam ediyorsunuz.......,
Ben bu yazıya cevap veremem.
hem peşin hükümle anlaşamam diyorsunuz ve yetmiyor.. konuşmam da diyorsunuz..
ama maşallah konuşuyorsunuz da...
Hemen hemen her yazıya karşılık veren arkadaş bu yazıya cevap versin.
merak etme veriyor-um.., her boka atlayan ben.., buna da atlıyorum.. işim bok temizlemek zaten..
benim işim bu hayri arkadaş.. benim kendi seçtiğim de değil.. bir komünist olarak eşşek gibi yapmak zorunda olduğum iş budur..
Yoksa öfkesel duygular bunlar,ezilmişlikten anlamak,ezilen ulusun feryadını içeren cahil bir insanın haykırışımı diyecek.
Çok merak ediyorum.
etme....!!! aynen böyle diyorum.. demek zorundayım.. sadece cahil kelimesini kullanmıyacağım.. buna ezilen halkın öfkesi diyorum.. yanlış-eksik hatta zararlı .., ama haklı öfkesi..
samsunda bir tane "devrimci" orada olsaydı ve ilk koşan olsaydı.. o zaman .., belki.., ne bağırıyorsun bak bizde koşuyoruz derdim..
ne yapmamı bekliyorsun..??
vay.. kürt milliyetçisi feodal faşistti vs. mi demeliyim.. ne var .., bir yumruk atılmışsa.. bu kadar bağırıyorsun.. bizmi yumruk attık da bize höykürüyorsun mu!! demeliydim..
ya bana derse....;
bunca yıldır bizi yok sayarlarken neredeydiniz.. gerici-aşiretçi ayaklanmalar demediniz mi.., yetmedi hala bir gram övdüğünüz var mı?? ne milliyetçiliğimiz ne abd işbirlikçiliğimiz ne mit ajanlığımız.., ne bilmem neyimiz kalmadı.. her boku üzerimize sürdünüz.. lan.. bu ne biçim kardeşlik.. lafta kardeş.., işe gelince düşman muamelesi.. maraba muamelesi.. teori de bile ne bilir bu gundiler muamelesi..
bunlar yanlış mı.. yalan mı???????
ve hayri arkadaş..
sendeki şövenizmin hortladığı yerde aşağıda..
Özellikle bunu ''
türklerle kardeşce yaşamayı redediyorum.halkları n kardeşliğinden yana değilim.'' Bu arkadaşı bu hale sokan Türk halkı değil herhalde, peki o zaman Kim?Yoksa Türk denilen yoksul itilmiş kakılmış ve kakılmaktaki halkmı?
1-
Bu arkadaşı bu hale sokan Türk halkı değil herhalde, peki o zaman Kim
kimmi..!!! sayayım.. sana....
1925... şeyh sait ayaklanması..
sol..; bunlar feodalizmin ve gericiliğin ve de ingilizlerin ajanlarının ayaklanması.., modern cumhuriyeti istemeyenler..
1938 .., bir halk katliama uğruyor..
sol..; aynı terane ile devam ediyor.. sormuyor sorgulamıyor.. yada susuyor..
1984-2010 .. buraya gelene kadar.. ne kürdistan ne de kürt halkının bağımsızlığı ile ilgileniyor.. varsa yoksa.., "kurtuluş savaşı" bir ulus yaratmanın övüncü..
ama arada kürtler gidiyor bakan yok..
ve bu mantık hiç değişmedi..
savaştılar .. yanlış
barış istediler.., teslimiyet..
sürekli aşağılama sürekli eziyet..
sen yanıtla bakalım kimmiş...
ama içindeki damar burada da suçlayacak yer arıyor..
kürt ulusal direnişi böyle yaptı bunları.. hemi..???
Söyleyeceklerim bundan ibarettir..
yetti zaten.. daha ne söyleyeceksin ki...!!!!!!!
Yoksa Türk denilen yoksul itilmiş kakılmış ve kakılmaktaki halkmı?
ne edbiyet yahu...!!!
yoksul itilmiş halk-mış..
evet devlete gedimi yalaka.. kürde geldimi canavar bir dönme riyakar halk yarattınız.. evet sistem bu işin mimarı ise.. türkiye solu da işin amelesi oldu.. sanki şövenizmi engellediniz de soruyorsun..
daha solda dolu şöven var.. her türlüsü kol geziyor..
halkı suçlayan yok ama ortada bir şöven toplumsal işleyiş var.. bunu yoksulluk-itilmişlikle açıklayamazsın..
1920-35 arası da alman halkı yoksul ve itilmişti.. ama bu halka.., dünyanın içine etmeyi becerttiler..
tv de bir dzi karakteri vardı..
itilmiş ile kakılmış..
itilmiş kocanın adı idi kakılmış da karısının..
sanırım burada itilmiş "türk" denilen sahte halk oluyor.. kakılmış da kürtler..
kakılmışın isyanına kızan da hayri arkadaş....
bu işde bir fırsat doğar da alevliyıldız eksik kalır mı..
bir kısım kürtlerin türklerle birlikte yaşamak istememeleri anlaşılır bir durum. bir kısım türkler de kürtlerle bilikte yaşamak istemiyorlar. her iki kesimde de, çeşitli görüşlerden insanlar giderek birlikte kardeşçe yaşama inancından uzaklaşıyorlar ve durum giderek kötüleşiyor.
öncelikle sorayım..
bir kısım kürtlerin birlikte yaşamak istememesinde ki anlaşılır bir durum. nedir acaba?? bunu bir konuşsak diyorum.. u.k.k.t.h. falan deme sakın bu olmadığı ortada.. bunu zamanında(1918-25) tercih etmediler.. peki sonradan neden ettiler acaba.. daha doğrusu ettiklerinden mi?? yoksa birlikte yaşama olanakları var mı?? örneğin "laik-modern" "demokrat" izmir de bu olanak var mı???
asıl merak ettiğim ise.., aşağıdaki sözlerin..
dediğim gibi, türkler içinde de kürtlerle yolları ayırmak isteyenler giderek çoğalıyor. bunun da çeşitli gerekçeleri var. onlar da kendi gerekçelerince bunu isteme hakkına sahip.
neymiş
gerekçeleri..????
gerekçeleri bir açıklarmısın..??
benim bildiğim tek şey..
"bu vatan bizim" mantığıdır..
acaba
isteme hakları da buradan mı geliyor..???
sevgili alevliyıldız.. bana tek bir haklı gerekçe sun.. bende dişimi kırayım..
kısaca..
cıwan.. arkadaşın feryadı haklıdır.. öfkesi haklıdır.. ama politik değildir..
kardeşlik istemiyorsa da haklıdır..
kimse...,
sistemin ezmesinin yanısıra .., bir de "it-ilmişin" kakılmışı yani stres topu olmak istemez ve zorunda da değildir..
ama "diğerleri" asla haklı değildir ve olamaz da.. çnce.. itilmiş olmaya direnmeyi öğrensinler.. ve sayın "öncüleri" öğretsinler yada öğretenlere tu kaka demeyi bıraksınlar..
bu toplum itilmişlikten.., giderek.., "it"ilmiş oluyor.. tarihte örnekleri çok..
son örnek israilli "it"ilmişler.. ve miloseviç.. 18 yaşında kp ye girmiş bir militandı.. geldiği yer ortada...