Ahmet Türk'e saldırı

bunca yıldır bizi yok sayarlarken neredeydiniz.. gerici-aşiretçi ayaklanmalar demediniz mi.., yetmedi hala bir gram övdüğünüz var mı?? ne milliyetçiliğimiz ne abd işbirlikçiliğimiz ne mit ajanlığımız.., ne bilmem neyimiz kalmadı.. her boku üzerimize sürdünüz.. lan.. bu ne biçim kardeşlik.. lafta kardeş.., işe gelince düşman muamelesi.. maraba muamelesi.. teori de bile ne bilir bu gundiler muamelesi..

bu sözünüz daha fazla söze gerek bırakmıyor.herkeses saygılar.iyi akşamlar.benden bu kadar...

bazı gerçekler net ve çıplaktır...önemli olan bunlarla yüzleşebilmek..
sayın ciwan..
ben gerçeklikleri söyledim.. ve sonuna kadar da haklıyım..
ama aynı şeyi sana da tavsiye ederim..(aşağıdaki sözlerini)
bazı gerçekler net ve çıplaktır...önemli olan bunlarla yüzleşebilmek
kürt ulusal direnişi.., sadece bir halkın destanı değildir.. aynı zamanda bir insanlığın destanıdır da.. bu anlamda bunu yaratan çizgiye dikkat etmeni rica edeceğim..
bu çizgide öfke var.. inat var direnç var.. sadakat var.. bir halkı savunmak var.. ama hepsinin temelinde bir ideoloji bir çizgi ve insanlık var..
kuru-kaba öfke yok.. kör direniş ve inat da yok.. intikamcılık asla yok..
hesap sormayı.., kime ve nasıl olur çok iyi biliyor..
tek bir taşı yerinden oynatmıyor.. bölgeyi yerinden oynatıyor.. bunu anlamayan-kavramayan.. yok olur.. anlayan kavrayan tüm insanlığa hizmet eder..
sadece kendine çalışan.. sonunda bir efendi olsa da kendisinin efendisi olamaz.. en iyi ihtimalle olumsuzluğun efendisi olur.. bu anlamda.., özgürlük isterken.. herkes için ister..
ne bir vatan için.., ne sadece bir halk için.. bu çizgi başkadır.. sanırım sen başkasın.. ama dışında da değilsin.. bu anlamda sana sahiplenirim.. acılarına sahiplenirim.. ama mantalitene değil...
çünkü.., tersinden daha beter ve kaba başka bir mantaliteye de karşıyım.. varlığına da..

bu saldırı ve buna benzer tahrikler olan ve var olcaklarda boşa deyildir biliyoruz sayın öcalanında belirtiği gibi bu ayda çok büyük bir operesyon düşünülüyo bir yıldır süren uluslar arası bir operesyonun finali için son bir darbe bu derbe çok amaçlı ve geniş olacağı için kendilerine haklılık kazandırmak için yapılan tahrikler bunkar üç basamaklı bir opresyon ve bir anda olacak bu tahriği bu ay başaramazlar gelecek aya sıçrayacak yada gelecek seneye bunu bilyo ve oyuna gelmiyoruz ama bununda bedelsiz olacaklarını sanmasınlar yeri ve zamanı geldiğinde bunların hesabı elbet sorulur kimse gelip bize bişe öretmesin kendileri bişeler örensinler

bence işin politik yanını sorgulamak gerekir..

bir operasyon olacak ise bu bir takım araçlarla olur..
yani asker ile olur.. ve karşısında da direnen sadece gerilla olmayacaktır..
kürdistanın her parçasından tepkiler gelecektir..
türkiye metropol kentlerine sıçrayacaktır..

bu anlamda da.. sistem..;
1- kürdistanda asker ile taraf olunurken ortaya çıkan asker ölümlerinin yaratacağı infialin de bir yere kanalize etmeye çalışacaktır..
2- metropollerdeki eylemlerin kitlesel halk hareketleri yerine dar şiddet eyelemleri şeklinde olmasını isteyecekdir..

bunun içinde
1- asker ölümlerine olacak olan tepkilerin kürt halkına yönelmesi gerekir..
2- metropollerdeki kitlesel protestolar.., savaş karşıtı barış temelinde olacağından.., katılımlarla tüm topluma yayılmasını ve bu anlamda da asker öülümlerinin sorgulanmasını istemezler..

kısaca..,
sistem kendine.., "it"ilmiş yaratıyor.. ama tasfiye ettiği güçlerin değil kendisinin denetiminde olsun istiyor..
ahmet türk hedefi bilinçlidir.. kürtlerde oluşacak infiale tepkilerin de "meşru" olması isteniyor..

emniyet görevlilerine soruşturma-görevden alma işlevleri yapacaklarına.. uyarıları dikkate alıp bizzat denetleseydiler..
bu anlamda iki yüzlü bir davranış söz konusudur..

ben asıl olarak başka bir önemli noktaya değineceğim..
buradaki tartışma biçimleri ve içindeki mantıklar beni ürkütüyor..

sistem "sol"a güveniyor..
önce yarattığı ve denetimindeki.., gizli-açık şöven "sol"a.. sonrada mennuniyetsiz ve şikayetçi ve ayak sürüyen diğer sola.. güveniyor..

çünkü yaratacağı şöven dalgayı ancak sol kırabilir.. ve bunu barışa evirebilir..

bu anlamda da..,
her atılacak adım.. söylenen her kelime.. hatta hece bile önemlidir..
alışkanlıkların devamı olarak..,
"tamam sistem kötü" ama...!!!! kürtlerde ..falan-filan.. işte bu tehlikelidir.. 80 yıllık şövenizmin hüküm sürdüğü bu ülkede çok tehlikelidir..

kürtler.. falan-filan... bırakacaksın bunu.. kürtleri denetleyen politik bir güç var.. ve duruşu ortada..
ama "diğerlerini" yani " toplumun diğer kesimlerini denetleyecek ve doğru çizgiye kanalize edecek ne bir güç var ne de bir anlayış..
ve.., nede bunun önemini gören..!!!

sorun buradadır..

Kişisel sürtüşmelerinizi nasıl olduda bu konuya taşırabildiniz anlamak güç.
Muhammed isa aşkına şu kör döğüşüne, kısır döngüye bir son verin.
Ortada son derece önemli bir konu var, iki kardeş halk karşı karşıya getirilmek isteniyor. birbirimizi boğazlamak için sarfettiğimiz efor'un cok değil onda birini yaşanan provokasyona gelmemek için harcamanızı rica ediyorum.

Saygı ve selamlarımla
Buna sağduyulu ses diyorum..

Yoksa diğer taraflar(tartışmalar cevap vermeler) şövenizmi körükler,sonrada yahu kim yaptı bunu diye ararken daha çok battağa batarız.

Bugüne kadar olanda budur.

şu aşağıda verdiğim linkteki görüntüleri izleyip hala sağduyulu olabilecek arkadaşlar var ise helal olsun diyorum...sizce aşağıdaki görüntüde karedeki çocuğa saldıranlar insanmı?yada bunun politik yanının sorgulanması nasıl olacak?çok merak ediyorum.aslında bunlar bilerek vuruyor bakın özellikle sağ tarafta yüzünde maske olan şahıs çocuğa yumruk atarken aslında türk ve kürt halklarının arasına dinamit koyyor,çocuğun şişen gözüde bunu kanıtlamıyormu?hele arkasından koşan anası ne kadar öfkelidir şu an.oğlu hastanede kan revan içinde yatarken kinle doludur aileside..hemen o anayı bulup halkların kardeşliğini sağlamak lazım aileyide.gerekiyorsa o polisleri bulup konuşup yapmayın biz kardeşiz diyerek çiçek vermeli...olsun vurabilirlerde olsun biz oyuna gelmicez.sağduyulu bir şekilde bu görüntüleri analiz edicez ve aklımızın bir yanında politik ve teorik birikimimizi pekiştiricez.bizi kışkırtmaya çalışıyor bunlar...pis şovenler.aslında bunların arkasındaki derin karanlık güç var onu bulmak gerek.çok derinmiş.gören olmamış sanırım ama daha.kara delik gibi bişeymiş..gördüğünü yakaladığını yutuyor.oyuna gelmicez arkadaşlar...herkes sağduyulu yaklaşmalı.bulundukları ortamda dahada oturmalı ve gördüğü ilk türke sarılarak öperek işte bu yaşasın kardeşlik bak başaramadılar diye haykırmalıdır...gerekiyorsa hatta çikolata alıp güzel bir çiçek ile gidilmesi daha makbule geçer..yapabilenler böyle yapsın.çiçeğin üstünede provakasyona gelmicez yazılsın..

http://www.firatnews.org/index.php?rupel=nuce&nuceID=24713

Son düzenleme:
şu aşağıda verdiğim linkteki görüntüleri izleyip hala sağduyulu olabilecek arkadaşlar var ise helal olsun diyorum...sizce aşağıdaki görüntüde karedeki çocuğa saldıranlar insanmı?yada bunun politik yanının sorgulanması nasıl olacak?çok merak ediyorum.bizi kışkırtmaya çalışıyor bunlar...oyuna gelmicez arkadaşlar...herkes sağduyulu yaklaşmalı.bulundukları ortamda dahada oturmalı ve gördüğü ilk türke sarılarak öperek işte bu yaşasın kardeşlik bak başaramadılar diye haykırmalıdır...

http://www.firatnews.org/index.php?rupel=nuce&nuceID=24713
sevgili ihsan dağ..
sabahleyin izledim.. ve neredeyse tv den oluyordum.. eşim git tedavi ol dedi..:(
hiç bir ayrıntıyı kaçırmadım.. çünkü otomatik olarak hassas:mad: durumdayım..
o görüntüde çocuğun sürüklenmesi kadar vahşice olan bir şey daha var.. sivil kadın "polis".. fırsattan istifade anneye vuruyor.. iyi bakın..

ve gördüğü ilk türke sarılarak öperek işte bu yaşasın kardeşlik bak başaramadılar diye haykırmalıdır...
bunu anlarım.. eşim türk ve sülelesini de tanırım.. hiç birinde ırkçı emaraler yok.. sarılır öperim.. çok da zor değil ..., de...,
ya "türk" geçinenlere nasıl sarılıp öpeceğiz.. !!!!!
yanlarına yaklaşsak.., daha kardeşiz!! demeye kalmadan.., vay kıro diye bir tane geçirmeye "ayarlanmış" şövenizm içindeler..

bunun hiç bir izahı yok.. kürdün öpmesi ile de çözümlenecek iş değil.. kürdün "yalayanına" bile zulüm yapmış bir "dönme" ahlaka sahipler..
çünkü kendi varlık nedenleri ve koşulları buna bağlıdır.. bu sadece sağda değil.., "sol"da da geçerli işleyiştir..

doğduk "ne mutlu türk" olduk.., geberirken de "ne mutlu türküz"

karısını döven çocuğunu kapıp dama çıkan bile eline bayrak alıyor..
artık.., bayrak tüm pislikleri örten halı haline sokulmuş.., yada pis ruhların örtüsü olmuş..,
yani bayrağı ayaklar altına almışlar.. bayrağında özgürlüğe ve temizlenmeye gereksinimi var.. bayrak da tutsak..

bir zamanlar.., ermeni-rum düşmanlığı varlık nedenimizdi.. bunlarla idare ettik..
ortak "tutkalımızdı"
şimdi kürt düşmanlığı "ortak-tutkal" oldu..

şövenizm.. önce soldan temizlenmedikçe..
kürtler öpecek kişi arasa bile öpebilecek mi acaba..
ayrıca.. niye öpsün..?? öpmesi gerekenler.. "diğerleri" değil mi..??

öncesinden dağılmış asimile olmuş ama.., yine de.., "ne mutlu türk" de olmayı kendine yedirememiş bir adıge döküntüsü olan ben.. bile öpemez iken bir kürt nasıl öpsün..

bu işler.. kendiliğinden olmuyor.. düğmeye basıldı ..
yaşadığım ilde iki hafta önce kendi üzerimden sinyallerini aldım.. dik duracak ve bedeli ne olursa olsun gerçek ne ise haykıracaksın.. başkaca yolu yok..
ya kırılacak ya da eğileceksin..
eğilmektense kırılmayı göze alanlarla beraber kırılmayı engelleyebiliriz..

taksimde yaşananlar ortada.. nerde demokrat-sol yapılar.. onlarda katılmalıydı..
bu ülkede.. yaşanan-yaşatılan bir vahşet var.. bu eskiden beri var.. ve 12 eylül sistemi hala sürüyor..
mesele sadece kürtlerin yaşadığı sorunlar değil.. hala 12 eylül ile yaşıyoruz.. ve buna artık yeter demeyi beceremeyen ve bu anlamda politik çıkışlar yaratamayan bir solun kürt sorununda "çare" olması olanaksızdır..

öpülecek kişileri zaten öpüyoruz.. ama mumla buluyoruz..

sağdu çağrısı vermek eyer karşılıklı deyilse samimiyetsiz iki yüzküküktür karşı tarafta sağduyulu deyilse bir tarafa sağdulu olun demek susun sesinizi çıkartmayın demekten bir farkı yoktur olaylara tepkisiz ve karşılık verilmediği sürece daha yenileri yaşanır yoksa geçen yılkı kerdoxan ve vali süprüntülerinin newrozu yıldırma hareketine sesiz kalınsaydı bu yıl newroz sakin geçilmezdi sevdiğim bir laf var büyük bir iyilik için küçük bir kötülük ihsan arkadaşın vediği videoya bakın kürtlerin sağduyusun varilen cevaptır bir tepkiye bile tahamuleri yok ve sağduyu çağrısı yapanlara vurulan bir tokatırda acaba yüzününzdeki tokatı hisetinizmi eyer hisetiyseniz tokatı iyi hisetmediyseniz kötü ? benim gibi kötü kürt çocuklar yine haklı çıkıyo

biji kötülül qehrbe bıratiyi gelan

bu işde bir fırsat doğar da alevliyıldız eksik kalır mı..
bir kısım kürtlerin türklerle birlikte yaşamak istememeleri anlaşılır bir durum. bir kısım türkler de kürtlerle bilikte yaşamak istemiyorlar. her iki kesimde de, çeşitli görüşlerden insanlar giderek birlikte kardeşçe yaşama inancından uzaklaşıyorlar ve durum giderek kötüleşiyor.
öncelikle sorayım..
bir kısım kürtlerin birlikte yaşamak istememesinde ki anlaşılır bir durum. nedir acaba?? bunu bir konuşsak diyorum.. u.k.k.t.h. falan deme sakın bu olmadığı ortada.. bunu zamanında(1918-25) tercih etmediler.. peki sonradan neden ettiler acaba.. daha doğrusu ettiklerinden mi?? yoksa birlikte yaşama olanakları var mı?? örneğin "laik-modern" "demokrat" izmir de bu olanak var mı???
asıl merak ettiğim ise.., aşağıdaki sözlerin..

dediğim gibi, türkler içinde de kürtlerle yolları ayırmak isteyenler giderek çoğalıyor. bunun da çeşitli gerekçeleri var. onlar da kendi gerekçelerince bunu isteme hakkına sahip.

neymiş gerekçeleri..????
gerekçeleri bir açıklarmısın..??
benim bildiğim tek şey..
"bu vatan bizim" mantığıdır..
acaba isteme hakları da buradan mı geliyor..???
sevgili alevliyıldız.. bana tek bir haklı gerekçe sun.. bende dişimi kırayım..
pardon suatçığım, senin de bu forumda olduğunu unutmuşum. yoksa kelimelerimi sana göre de ayarlar ve yanlış anlama payını en aza indirmeye çalışırdım. böylece dişlerin de yerinde kalırdı.

kürtler içinden bir kısım insanların giderek ayrı yaşamayı tercih etmeye başlaması, senin de dediğin ve benim de demediğim gibi, ukkth dolayısıyla değil; türk devletinin, türk egemenlerinin zalimliklerinden ve kaypaklıklarından kaynaklanıyor. ben de kürtlerin maruz bırakıldığı bu ağır baskılara maruz kalsam, tepkilerim çok şiddetli olurdu.

ama ayrılma eğilimi içine girsem de bu yanlış bir tavır olurdu. gerekçesini de yukarda açıkladım: sonu daha çok kan ve gözyaşı. sonu, daha çok güçten düşme, kan kaybı. sanıyor musunuz ki ayrılık, "uygar" batıda olduğu gibi, demokratça ve nezaketle gerçekleşecek?

hayır, kan akacak ve güç kaybı yaşanacak. her iki toplum için de ve her iki toplumun ilerici, devrimci ve demokrat kesimleri için de olacak bu güç kaybı. "güç kaybı"nda her iki toplum içinde ortaya çıkacak en geri eğilimlere karşı müdahale edememeyi de kastediyorum.

çevremde bu ayrılma eğilimlerini gözlüyorum. her iki kesimden de... bu konuda bir de örnek vereyim. internette bir forumda, pkkli ve türk milliyetçisi kesimler bu kürt sorununu uzun süredir tartışıyorlardı. ben de zaman zaman katılıp görüşlerimi bildiriyordum. tartışma da zaman zaman sertleşiyor, zaman zaman da uygar ölçülerde sürüyordu. o sıralarda gerçekleşen bazı şiddet eylemleri ve ölüm olayları sertleşmenin asıl nedeniydi.

bir gün şöyle bir gelişme oldu: tartışmaya sürekli katılan iki kişi (biri türk milliyetçisi, diğeri de turancı bir türkçü) bir iki gün arayla, birbirlerinden de etkilenerek, barışçıl ayrılma görüşünü savunmaya başladılar. "bu böyle devam ederse sonu çok daha kötü olacak, en iyisi vakit varken demokratik ve barışçıl biçimde ayrılalım" demeye başladılar. oysa türk milliyetçisi olan kişi yakın zamana dek "bu vatan bizim, hepimizin" söylemini tekrarlıyordu.

bu durum tam bir şaşkınlığa yol açtı. tam bir şok yaşandı. pkk sempatizanı olan üyeler "hayır, ayrılmak istemiyoruz" demeye başladı. diğer mhpliler ayırlmayı dile getiren türk milliyetçisine "neler oluyor" diye söylenip şaşkınlıklarını dile getirdi. forum yönetimi, ayırlma konusunun böyle açıkça dile getirilip tartışılmasının hukuki sorunlara yol açabileceğini düşünüp önlem almaya çalıştı. bir süre sonra da konuyu kitledi.

ben de o sırada müdahale edip, ayrılmanın sanıldığı gibi çözüm olmadığını, ayrıca sancısız ve kansız olamayacağını, kolaycı ve hatalı bir yaklaşım olduğunu anlatmaya çalıştım. tabii ki asıl ağır basan hızla yaygınlaşan, ayrılma fikrinin kolaycı cazibesi olmuştu.

sözün özü, suat yoldaş, türk tarafındaki ayrılma eğiliminin gerekçesi "bu vatan bizim" mantığı değil, tam tersine "herkesin vatanı kendine" mantığının ağır basmasıdır.

yine şaşırdın, yine yanlış anladın ve olan dişlerine oldu. keşke dişlerine olacağına evindeki televizyon cihazına olsaydı.

olsun, hep şaşır, hep yanıl, ama daha güzel yanıl. sana yanılmak yakışıyor.

selamlar... sevgiler...

Öncelikle bir Türkiye solcusu olarak Ahmet Türk'e yapılan faşist saldırıyı bütün içtenliğimle kınıyorum,lanetliyorum.Daha birkaç gün önceki mitingde polis,olayların olmadığı bir noktaya, Ahmet Türk'ün bulunduğu yere (olayların olduğu yere fırlatmalı anlamında yazmadım) gaz fırlatmıştı.Sanırım faşist sistem her zaman olduğu gibi ülkeyi yine karıştırmak için elinden geleni ardına koymuyor.Koymasın...zemin ayağının altından ka
yıp gidiyor.

Birçok arkadaşımız olayın tazeliği ile duygusal tepkilerini kızgınlıkla ve haklı olarak dile getirmişler.Ben realiteye uygun düşünmeyi tercih ediyorum.

Öncelikle konu başlığındaki "İNTİKAM !" kelimesine itirazım var.Eğer intikam duygusuyla yola çıkarsanız ,karşınızdaki faşistler kadar kötüleşirsiniz...Haklıyken haksız konuma düşersiniz...O yüzden sakin,kararlı ve bir o kadar da akılcı tavırlar ortaya koymak gerekir.Sistemin oyununa gelmemek gerekir.

"Türkler ve Kürtler kardeşce yaşamak zorunda değil"
Evet değil.Osmanlıda da müslümanlarla ,müslüman olmayan unsurlar "kardeşce" yaşıyorlardı.Ancak müslüman olmayan unsurlar seslerini çıkarmadığı sürece...Devamındaki TC de aynı şeyi Kürtlerden istiyor. Kürtler de bunu kabul etmeyince...Bu noktada faşist sistem hatta Türk halkı dese ki " Biz de sizinle kardeşce yaşamak istemiyoruz,hatta sizinle birlikte yaşamak istemiyoruz.Gidin devletinizi kurun..." Peki böyle bir devlet uluslararası ve bölge gerçekliği açısından kurulabilir mi? Bana göre şimdilik çok zor hatta imkansız geliyor.İran faktörünü de kaale alırsak... Bir şekilde kurulsa bile bu devlet ya TC nin ya da ABD nin kölesi olur.Zaten şu an itibariyle halkların birlikte yaşaması en mantıklı olanı.İster kardeşce ister arkadaşca...Türkiye deki egemen gücün ve sistemin faşist olması ,bunların Türklük adına hareket etmesi Türk halkını bağlamaz.Türk ve Kürt halkları arasında bir düşmanlık ta yoktur zaten.Ancak bunun olmasını isteyenler var ve bunlar devredeler.Türk halkının bu oyuna kolayca gelebileceği aşikardır.Çünkü ülke gerçeklerinden uzak olan ve sistemin istediği hayata bakış şekli,sahte demokratik(Kürt) açılımı ile travmaya uğradı.Keza batı bölgelerinde görülen Kürtlere gösterilen tepki bunun göstergesidir.Kürt halkı ve/veya yönlendirici aydınları sosyalist-devrimci anlayıştan kopmadıkları sürece bu oyuna gelmeyecektir.Sosyalizm en azından insanı bilinçlendiriyor.Tabi ulusalcı sol gibi yaklaşırlarsa o başka.

hala 12 eylül ile yaşıyoruz.. ve buna artık yeter demeyi beceremeyen ve bu anlamda politik çıkışlar yaratamayan bir solun kürt sorununda "çare" olması olanaksızdır

Katılıyorum...Ülkede kime sorsan 12 eylüle karşı ancak herkes 12eylül zihniyetiyle düşünüyor,hareket ediyor.12 eylül zihniyetinin terörist dediğine terörist diyor ,hain dediğine hain diyor...Malesef buna kendilerine sol,sosyalist diyenlerin belli bir kısmı da dahil.Bunlara göre liberal solcular dönek oluyor da kendileri ne oluyor.Bunların millyetçi,ırkçı tavırlarını gördükçe içim sızlıyor.

Saygılarımla

Engin

"beni anlamadın ona yanarım"(ali asker):D

pardon suatçığım, senin de bu forumda olduğunu unutmuşum. yoksa kelimelerimi sana göre de ayarlar ve yanlış anlama payını en aza indirmeye çalışırdım. böylece dişlerin de yerinde kalırdı.
sevgili alevliyıldız..
gözünü kulağını seveyim.. nerde yanlış anlmışım seni..!!!
1- kürtlerin ayrılma talebinin gerçekte var olduğunu sanıyorsan haliyle yanlış anlaşılacak cümleler kurarsın..:)
o forum örneğin aslında çok güzeldi.. ayrılalım o zaman denildiğinde bu "ayrılma" isteklisi gençler.. hemen olmaz diyor değil mi??
bu anlamda neden "ayrılma" yada kardeş olmak istemiyorum!! "haykırış"ları var.. bunu da sen anlamıyorsun... "anlaşılan"
bende anımsatayım dedim.. sen bu noktaya girmeden.. "türk"lerin de ayrılma taleplerine girmişsin..

en iyisi..; seni.., sana anlatmaya çalışayım..:D

kürtler içinden bir kısım insanların giderek ayrı yaşamayı tercih etmeye başlaması, senin de dediğin ve benim de demediğim gibi, ukkth dolayısıyla değil; türk devletinin, türk egemenlerinin zalimliklerinden ve kaypaklıklarından kaynaklanıyor. ben de kürtlerin maruz bırakıldığı bu ağır baskılara maruz kalsam, tepkilerim çok şiddetli olurdu.
cümlelerine dikkat et.. beraber olmanın koşulları yok ediliyor.. olay budur.. bu bir tercih yada hak anlamında oluşmuyor.. istesen de yok.. yani senin istemlerin dışında bir olgu..
sana izmir örneğini verdim..
bana diyorsun ki..; odada oturma.., tuvaleti-banyoyu kullanma masaya oturma-konuşma vs. vs. sonrada kardeşiz evde kal..!!??
olur..!!!!!
sonrada kalkıyorsun.. ;
ama ayrılma eğilimi içine girsem de bu yanlış bir tavır olurdu. gerekçesini de yukarda açıkladım: sonu daha çok kan ve gözyaşı. sonu, daha çok güçten düşme, kan kaybı. sanıyor musunuz ki ayrılık, "uygar" batıda olduğu gibi, demokratça ve nezaketle gerçekleşecek?
akıl veriyorsun..!!!!
gerekçesini açıklamışsın..!!! olur..!! bende dinledim.., de.., ayrılmayı istemediğimi yıllarca söylediğim halde..,kan ve gözyaşı. sonu, daha çok güçten düşme, kan kaybı. olmuyor mu sanki!! ne farkediyor..
işte benim seni anlamadığımı sandığın ama aslında kendini anlamadığın yer burasıdır..

ortada beraber olmanın koşulları yokken.., hangi mantık ve hakla ayrılma yanlıştır ayıptır diyebiliyorsun.. bir anlamı olacak mı..??

yetmiyor..,
dediğim gibi, türkler içinde de kürtlerle yolları ayırmak isteyenler giderek çoğalıyor. bunun da çeşitli gerekçeleri var. onlar da kendi gerekçelerince bunu isteme hakkına sahip.
bunları söylüyorsun..
bir kere.., ortada türk halkının bir duruşu yok.. bunu kabüllenmişsin bile.. sahte ulusculuğun riyakar "türkçü"lüğü var.. sanki bu önemli bir sorun değil..
ve en önemlisi..; ayrılma istemi anlamında ezen-dominat bir "ulus" bunu hangi hak ve mantalite ile isteyebilir..
en geçi.., 1850 lerde gelen ve sırası ile 1923 ve sonrasında parça parça gelen el koyucular mı..??
hadi türkler diyelim.. onlar ise.., cumhuriyete kadar ikinci sınıfdılar.. osmanlıda başlayan zorla.., yerleşiklik ile birlikte.., oda yaylalarda ve berbat alanlarda "oturdular" sonradan kentlere kasabalara indiler..
bu memlekettde.., osmanlıdan beri ne devlet katında nede sermaye egemenliği katında yerleri oldu.. bir tane.., g.kurmay başk. başbakan. cumhur reisi dış işleri vs. gibi yerlerde yoklar.. sermaye grubu içinde bile yoklar..
kısaca.., egemen ulus formatı hangi haklı talep ile ayrılmak ister..
izmirdeki ister.. çünkü kürtler ucuz işgücü.., urfa birecikteki ise istemiyor.. en fazla batıdaki gibi linç olayları yaşarsa ister.. oda hiç olmadı ki..??
hadi bakalım sen bu.., dediğim gibi, türkler içinde de kürtlerle yolları ayırmak isteyenler giderek çoğalıyor. bunun da çeşitli gerekçeleri var. onlar da kendi gerekçelerince bunu isteme hakkına sahip.
cümleni kendine açıkla.. demekle olmuyor.. dediğim gibi demesi kolay da.., savunması nasıl olacak.. !!??

sözün özü, suat yoldaş, türk tarafındaki ayrılma eğiliminin gerekçesi "bu vatan bizim" mantığı değil, tam tersine "herkesin vatanı kendine" mantığının ağır basmasıdır.
böyle bir mantık ortada yoktur.. olsa idi bana ne.., elalemin toprağın da işim ne diye bağırırdı.. maşallah bir oğlum gitti ikincisini de yollarım diyor.. üstelik giden oğlunun sapık bir subayın elinden .., yada tsk nın kendi döşediği mayından öldüğünü bildiği halde..
aslında bu da "vatan-millet" sevgisinden değil.. d...t korkusundan.., hesap soracak gücü ve önünde yol göstereni olmadığındandır..

1988-90 lar arasında burjuvazinin bir kesimi bunu önermişti.. bazı tartışmaları anımsıyorum.. çünkü..,
1- devletin "doğuya" süspansiyonu ve harcaması çok ağır.. batıya ve orta anadoluya yönelse kalkınırız.. verin gitsin oraları diyorlardı.. zaten bize yine mecbur kalacaklardır.. vs..
2- bu ciddi tartışıldı.. abd li senatör gelip "kamuoyu" yokladı.. perinçek federasyon afişleri astı..

şimdi soryım sana..,
batı denilen alan kimlerin malıdır da kürtler buradan kovulacak..??
1500 lerde(yavuz zamanı) trakya-ege-iç anadolu-marmara-akdeniz toroslar bölgelerine yerleştirilmiş kürtler vardır.. ve sayıları.., 1923 de gelen yada önce gelen "bazı" topluluklardan daha da az değildir..
bu sonradan gelenler.., türklerinde tepesine basarak bu "vatan bizim" diyorlar..
bende nah sizin diyorum.. ve bu anlamda da..,
gerekçesi "bu vatan bizim" mantığı değil, tam tersine "herkesin vatanı kendine" mantığının ağır basmasıdır.
diyorsan.. buyrun kardeşler.. kiminiz balkanlara kiminiz israile kiminiz orta-asyaya.. bende kafkaslara diyorum.. oradan mektup yazarım..:D
ne güzel be..!!
bu toprakların kadim sahiplerinden ermenileri sepetlediniz.. sonrada rumları.., sıra geldi kürtlere.. !!!!

kısaca..,
sevgili alevliyıldız.. ben seni anlıyorum da sen kendini anlayabiliyormusun..:)

Son düzenleme:
hala 12 eylül ile yaşıyoruz.. ve buna artık yeter demeyi beceremeyen ve bu anlamda politik çıkışlar yaratamayan bir solun kürt sorununda "çare" olması olanaksızdır..

Bu güne değin Çare olabileceğini düşünen arkadaş varmıydı burada... ?!! ''Komplocu,ajan ,iktidarın ezilen halklar içinde maşası olan türkiye solunun'' bu işte çare olabileceğine inanan harbice ama vicdanına bakarak çıksın söylesin.Ama yazdıklarını da unutmasın.. Bu politikayla türkiye de yaşayan halkı değil türkiye solu da kaybedilecektir.

Esasında o yazıyorum yazıyorum sonrada siliyorum. Neden biliyormusunuz.? İflah olmaz nedenler var ... Eeeee o zaman neden yazayım. Kavga etmek içinmi?

Son düzenleme:
Öncelikle konu başlığındaki "İNTİKAM !" kelimesine itirazım var.Eğer intikam duygusuyla yola çıkarsanız ,karşınızdaki faşistler kadar kötüleşirsiniz...Hak lıyken haksız konuma düşersiniz...O yüzden sakin,kararlı ve bir o kadar da akılcı tavırlar ortaya koymak gerekir.Sistemin oyununa gelmemek gerekir.
haklısın.. o kelime olmamış.., bende dikkat ettim ama yaşananlara göre artık bu noktada bir söz söyleme hakkını kendimde bulamıyorum..
çünkü engelleyemiyoruz.. engellemek için çaba harcamıyoruz.. harcanan çabalar değerli.., çok değerli ama çok da az..
bu yüzden bazı tepkilere takılı kalamıyorum..

hırant dink için yürümeyi becerenler ahmet türkün ölmesini mi bekliyor.. hoş ölenlerde oldu.. ape musa ve vedat aydın vs.
ben "hepimiz kürdüz" rozetini göremedim.. de..!!!
filistin için nöbette olanları da biliyoruz.. kürtler için nöbet yok mu.. üstelik kürtler "kardeşimiz" oluyor ken!!!

defalarca bahsediyorum ve devam da edeceğim..
pkk kürt milliyetçisi ve abd işbirlikçisi diyenler.. diyebilir.. bu bir düşüncedir..
ama..;
arkasından da..,
"abd akp yi al defol bu vatandan" dediğinde bu kitle ne anlar..
abd bu vatandan akp yi alıp defolurken kürtleri de al anlamaz mı..??
nayır.... ben kürt halkını demiyorum desen de nafile.., ortada duran eylem yapanlar pkk nin kürt halkı yada kürt halkının ürünü abd işbirlikçisi pkk

türkiyede ciddi anlamda bir ulusal sorun çatışması var.., bölücülük paranoyası ile kudurtulmuş bir kütle var.. ve bu aşamada.., "bu vatan bizim" diyorsun.. birileri de tamam sizin.. ama kürdistan da bizim dediğinde ne olacak..
birileri ayrılma değil demokratik haklar diyor..; vay.., işbirlikçi-teslimiyetçi.., bağımsız kürdistanı terk etmiş vs. diyorsun..

politik argümanların ve kampanyaların kitle nezdinde bir yansıması olur.. sen ne kadar "ama öyle değil böyle" desen de o ne ise onu algılar..
ama.., bu vatan bizim ve kürtlerin vatanı da kürtlerin beraber olacaksak da kürtler kendileri karar verir diye kampanyana ek nok düş bakalım ne oluyor..

kampanyayı bu haliyle yürütenler bizzat görüyordur.. imzaya gelenlerin 10/8 i şövenisttir.
yani sen istemesen de şövenizmi örgütlüyorsun..

sevgili engin arkadaş..,
Kürt halkı ve/veya yönlendirici aydınları sosyalist-devrimci anlayıştan kopmadıkları sürece bu oyuna gelmeyecektir.Sosyal izm en azından insanı bilinçlendiriyor.Tab i ulusalcı sol gibi yaklaşırlarsa o başka.
itiraz anlamında demiyorum.. ama bu sosyalistlik nasıl anlaşılacak.., var olanlara sosyalist denilmiyor da..!!
sence nasıl olmalıdır.. ve şartmı .. olmasa da olamaz mı..??

hala 12 eylül ile yaşıyoruz.. ve buna artık yeter demeyi beceremeyen ve bu anlamda politik çıkışlar yaratamayan bir solun kürt sorununda "çare" olması olanaksızdır..

Bu güne değin Çare olabileceğini düşünen arkadaş varmıydı burada... ?!!

Esasında o yazıyorum yazıyorum sonrada siliyorum. Neden biliyormusunuz.? İflah olmaz nedenler var ... Eeeee o zaman neden yazayım. Kavga etmek içinmi?
Bu güne değin Çare olabileceğini düşünen arkadaş varmıydı burada... ?!!
ben varım..
sen inanmayabilirsin ama ben varım.. başkaları da var.. sen inanmasan bile var..
kendinle savaşmayı beceremeyenler.. başkaları üzerinden gerekçe yaratır..
bu anlamda var-yok yerine..,
varsa neden var.. yoksa neden yok bunları belirtirsin..

kavga ararsan kavga bulursun.. yok aramıyorsan illaki gelip sataşan olursa.. seni savunan çıkar.. merak etme..,

İflah olmaz nedenler var
bu İflah olmaz nedenler den biri de sen niye olmayasın..!! kendini rahatlıkla ayırabiliyorsan.., başkası da ayırma hakkına sahiptir.. ve neden olarak da seni gösterebilir..
bunun yolu paylaşıp tartışmaktan geçer..

senin ve alevliyıldızın mantalitesini ben ortaya serdim.. savunursun.. iflah olmayan ne ise açığa çıkar..
ben bunları ele alıp yazarken hatalıda olabilirim.. yanlış da.., eksik de veya demagoji de yapıyor olabilirim..
kimse bizden daha az akıllı değildir.. okur görür.. göremiyorsa kendi bilir..
sen kendi doğrunu yazar ama kendini de sorgularsın..
ama yazıyor siliyorum diyorsan.. sende bir sorun vardır.. bu illaki düşünsel anlamda olmayabilir.. haklısındır ifade edemiyorsundur.. yada ortam seni örseliyordur vs.
her ne ise.., bu durum.., ya mücadele etmeyi gerektirir yada muhatap olmamayı..
ama başkalarını gerekçe yapmayı gerektirmez... bence..

kim ne yazıyor ise.. yazdıkları ile analiz edilir.. o yüzden yazdığını savunma ve ispatlama zorunluluğu illaki kavgayı da gerektirmez..
eğer amaç kavga etmek değil ise..

Bu güne değin Çare olabileceğini düşünen arkadaş varmıydı burada... ?!! ''Komplocu,ajan ,iktidarın ezilen halklar içinde maşası olan türkiye solunun'' bu işte çare olabileceğine inanan harbice ama vicdanına bakarak çıksın söylesin.Ama yazdıklarını da unutmasın.. Bu politikayla türkiye de yaşayan halkı değil türkiye solu da kaybedilecektir.

hayri arkadaş..
içinde ne varsa dökmelisin.., konu başlığı ahmet türke saldırı..
ama senin "alıntı" yaptığın yer ise.., türkiye solunun analizi ..
bu analiz ile ilgili tepkilerin., eleştirilerin varsa.., burada da olabilir yada açarsın bir başlık yazarsın.. forumlarda her sıkıştığında bu tarzlarla yazmayı.., kendine iş edinmişler vardı..
ya sayın öcalanın türkiye solu ile ilgili analizlerini yada marks ve marksizm ile ilgili sözlerini araya sunuveriyor..
hatta forumun birinde de halen var.. delos diye bir vatandaş da olaya dalıvermiş..

burada da olabilir.. elbette tartışılır.. illaki kavga etmemiz gerekmez.. hatta ahmet türke saldırı ile bağlantısı varsa daha da yararlı olabilir..
ne bileyim.. böyle söylerseniz sol sizinle ilgilenmez falan denilebilinir.. yada soldaki şövenizm bu yüzden artıyor ve topluma şirayet ediyor vs..
tartışırız elbette.. zaten ana sorun bence budur.. soldaki şövenizmdir.. ben bunları tartışmayı tercih eden biriyim.. yada işim bu diyeyim.. ama yanlış-eksik ama kötü amaçlı.. işim bu..

Öncelikle bir Türkiye solcusu olarak Ahmet Türk'e yapılan faşist saldırıyı bütün içtenliğimle kınıyorum,lanetliyorum.Daha birkaç gün önceki mitingde polis,olayların olmadığı bir noktaya, Ahmet Türk'ün bulunduğu yere (olayların olduğu yere fırlatmalı anlamında yazmadım) gaz fırlatmıştı.Sanırım faşist sistem her zaman olduğu gibi ülkeyi yine karıştırmak için elinden geleni ardına koymuyor.Koymasın...zemin ayağının altından ka
yıp gidiyor.

Birçok arkadaşımız olayın tazeliği ile duygusal tepkilerini kızgınlıkla ve haklı olarak dile getirmişler.Ben realiteye uygun düşünmeyi tercih ediyorum.

Öncelikle konu başlığındaki "İNTİKAM !" kelimesine itirazım var.Eğer intikam duygusuyla yola çıkarsanız ,karşınızdaki faşistler kadar kötüleşirsiniz...Haklıyken haksız konuma düşersiniz...O yüzden sakin,kararlı ve bir o kadar da akılcı tavırlar ortaya koymak gerekir.Sistemin oyununa gelmemek gerekir.

"Türkler ve Kürtler kardeşce yaşamak zorunda değil"
Evet değil.Osmanlıda da müslümanlarla ,müslüman olmayan unsurlar "kardeşce" yaşıyorlardı.Ancak müslüman olmayan unsurlar seslerini çıkarmadığı sürece...Devamındaki TC de aynı şeyi Kürtlerden istiyor. Kürtler de bunu kabul etmeyince...Bu noktada faşist sistem hatta Türk halkı dese ki " Biz de sizinle kardeşce yaşamak istemiyoruz,hatta sizinle birlikte yaşamak istemiyoruz.Gidin devletinizi kurun..." Peki böyle bir devlet uluslararası ve bölge gerçekliği açısından kurulabilir mi? Bana göre şimdilik çok zor hatta imkansız geliyor.İran faktörünü de kaale alırsak... Bir şekilde kurulsa bile bu devlet ya TC nin ya da ABD nin kölesi olur.Zaten şu an itibariyle halkların birlikte yaşaması en mantıklı olanı.İster kardeşce ister arkadaşca...Türkiye deki egemen gücün ve sistemin faşist olması ,bunların Türklük adına hareket etmesi Türk halkını bağlamaz.Türk ve Kürt halkları arasında bir düşmanlık ta yoktur zaten.Ancak bunun olmasını isteyenler var ve bunlar devredeler.Türk halkının bu oyuna kolayca gelebileceği aşikardır.Çünkü ülke gerçeklerinden uzak olan ve sistemin istediği hayata bakış şekli,sahte demokratik(Kürt) açılımı ile travmaya uğradı.Keza batı bölgelerinde görülen Kürtlere gösterilen tepki bunun göstergesidir.Kürt halkı ve/veya yönlendirici aydınları sosyalist-devrimci anlayıştan kopmadıkları sürece bu oyuna gelmeyecektir.Sosyalizm en azından insanı bilinçlendiriyor.Tabi ulusalcı sol gibi yaklaşırlarsa o başka.

hala 12 eylül ile yaşıyoruz.. ve buna artık yeter demeyi beceremeyen ve bu anlamda politik çıkışlar yaratamayan bir solun kürt sorununda "çare" olması olanaksızdır

Katılıyorum...Ülkede kime sorsan 12 eylüle karşı ancak herkes 12eylül zihniyetiyle düşünüyor,hareket ediyor.12 eylül zihniyetinin terörist dediğine terörist diyor ,hain dediğine hain diyor...Malesef buna kendilerine sol,sosyalist diyenlerin belli bir kısmı da dahil.Bunlara göre liberal solcular dönek oluyor da kendileri ne oluyor.Bunların millyetçi,ırkçı tavırlarını gördükçe içim sızlıyor.

Saygılarımla

Engin

yazınıza büyük ölçüde katılmakla beraber bazı gerçeklikler var sayın engin.bakın kürt halk gerçekliği farklıdır.teorik zeminde istediğiniz kadar kitap devirin bilinçli politik olun bu halkı anlıyabilmek ayrı bir pratik ve teori gerektirir.

ayrıca şu an bu tartışmanın seyri farklı bir zemine kayacak gibi duruyor.kürt özgürlük hareketine türkiye solunun bakşı ve türkiye solu yetersizliklerine doğru gidecek gibi....bu karşılaştırmalar bitirdi bizi zaten..sen böylesin yok senin şu eksiğin var.ya arkadaşlar birbirimizi niye yapıcı eleştirmiyoruz.aslında zor değil bu.biz türk halkıyla kardeşliği savunurken türkiye komunıstleriyle hayli hayli kardeş oluruz.onlar bizim yegane arkadaşlarımız yoldaşlarımızdır.

bu nedenle diyorumki türkiye soluna yurtsever arkadaşlar az daha ılımlı yaklaşsın.elinin tersiyle itmesin.türkiye solundan arkadaşlarda kürt yurtseveri arkadaşalrın haklı öfkelerini anlamaya çalışsın.empati yapsın.içselleştirsin biraz...bu zor değil.içselleştirmek gerçekten önemli....samimiyet..

yazınıza büyük ölçüde katılmakla beraber bazı gerçeklikler var sayın engin.bakın kürt halk gerçekliği farklıdır.teorik zeminde istediğiniz kadar kitap devirin bilinçli politik olun bu halkı anlıyabilmek ayrı bir pratik ve teori gerektirir.

ayrıca şu an bu tartışmanın seyri farklı bir zemine kayacak gibi duruyor.kürt özgürlük hareketine türkiye solunun bakşı ve türkiye solu yetersizliklerine doğru gidecek gibi....bu karşılaştırmalar bitirdi bizi zaten..sen böylesin yok senin şu eksiğin var.ya arkadaşlar birbirimizi niye yapıcı eleştirmiyoruz.aslında zor değil bu.biz türk halkıyla kardeşliği savunurken türkiye komunıstleriyle hayli hayli kardeş oluruz.onlar bizim yegane arkadaşlarımız yoldaşlarımızdır.

bu nedenle diyorumki türkiye soluna yurtsever arkadaşlar az daha ılımlı yaklaşsın.elinin tersiyle itmesin.türkiye solundan arkadaşlarda kürt yurtseveri arkadaşalrın haklı öfkelerini anlamaya çalışsın.empati yapsın.içselleştirsin biraz...bu zor değil.içselleştirmek gerçekten önemli....samimiyet..[/B]
olurmu türk solunda bazen bizi anlıyalar var nasılmı bak aşağıda iki örenek

sonra ama geliyo benim tepkim çok şidetle olurdu sen yapma niyesini bu şekilde açıklıyo

hayır, kan akacak ve güç kaybı yaşanacak. her iki toplum için de ve her iki toplumun ilerici, devrimci ve demokrat kesimleri için de olacak bu güç kaybı. "güç kaybı"nda her iki toplum içinde ortaya çıkacak en geri eğilimlere karşı müdahale edememeyi de kastediyorum.

sevgili engin arkadaş..,
Kürt halkı ve/veya yönlendirici aydınları sosyalist-devrimci anlayıştan kopmadıkları sürece bu oyuna gelmeyecektir.Sosyal izm en azından insanı bilinçlendiriyor.Tab i ulusalcı sol gibi yaklaşırlarsa o başka.
itiraz anlamında demiyorum.. ama bu sosyalistlik nasıl anlaşılacak.., var olanlara sosyalist denilmiyor da..!!
sence nasıl olmalıdır.. ve şartmı .. olmasa da olamaz mı..??

Sayın Suat,
Kürt hareketi kendini sosyalist anlayışın dışına iterse o zaman başka bir TC yaratır.Bu aşamada da mücadelenin anlamı kalmaz...içi boşalır...Hepimiz doğduğumuzdan itibaren kapitalist sistem ve onun getirdiği olgularla büyüyoruz,yaşıyoruz.Sıradan insanların kendini bu büyülü alemden soyutlaması bir hayli de zordur.İşte bu noktada devreye sol anlayış girer.Varolan değil varolması gereken sol anlayış.Önceliği de bilimsellik olmalıdır.Sorgulayan,araştıran,analiz eden ve bunu her alana yansıtan anlayış olması gereken soldur. Bir faşist bir kapitalist bir dinci de bu sorgulamayı vs yapabilir ancak her alanda yapmaz.İşine gelmez... Kürt hareketi sosyalist anlayıştan uzaklaştığı an Kürt millyetçiliğine oradan da ırkçılığa geçiş yapması büyük olasıdır.Çünkü sorgulamayı her alanda yapmayacak ,kendi yanlışlarının üstünü örtecektir.Aynen şu anki ulusalcı sosyalistler gibi...

ve şartmı .. olmasa da olamaz mı..??

Elbette olabilir...Nasıl ki TC resmi tarih üzerinden kemalizm gibi olgular yaratmış ise Kürtler de kendi kemalizmlerini yaratabilirler...Ancak bunun ne yararı olacak...Bunu da sorgulamak gerekir.

Sayın İhsan Dağ,
Anlayabilmek adına bütün içtenliğimle çaba harcadığımı bilmenizi isterim.

Saygılarımla

Engin

kesintili de olsa üç yılı aşkındır forumları okuyor arada bir de yazıyorum.

üç tip kalem gördüm, en azı, örgütsel bir sorumlulukla yazanlar. diğeri, devrimci bir sorumlulukla yazanlar, en çoğu da, serbest kalemler.

üçünü birden ve daha çok ikisini birden de yapanlar oluyor. ben ekseriyet ikisini birden yapanlardan biriyim. bilgi alma konusunda da yararlandım, bilmediğim işime yarar şeylere denk geldiğim de oluyor. ama tavır değişikliğini çok az gördüm. o kadar az ki, tavır değişikliği olmuyor desem yeridir.

özellikle gençlerde, onca cehalete rağmen dediğim dedik durumu hakim. bu kötü bir durum.

benim kuşağım böyle olsaydı, o zamanın koşulları da dikkate alınırsa, hiç bi şey öğrenemeden öylece kalırdı.

en katı kadronun dahi iknaya açık olması normaliteydi.

ilk mektebi dahi okuyup bitirip diplomayı almadan kendini mezun saymayanların, ordaki 8 yıla dayananların, devrimcilik söz konusu olduğu zaman, örgütsüz ve eğitimsiz olmalarına rağmen
kendilerini yeterli saymaları, şu son iki jenerasyonun kronik pejmurde halinin berbat iç halidir.

eğitim öğretimin diğer adı talim ve terbiyedir. görünen o ki ne talim yapılıyor, ne de devrimci bir terbiye ediniliyor.

hal böyle olunca, geriye politik ağırlığı olan örgütlenmelerin _ ki bir tarafında devlet vardır diğer tarafında pkk, başkada bir politik ağırlık söz konusu değildir _ yaydıkları kanaatler ve aldıkları tutumlar bu son iki jenerasyonda etkilidir.

geriye doğru bakacak olursak, bu iki kuşak 15-30 yaş aralığındadır. 12 eylül işleyişinden başka bir şey tanımadılar. pkk den hariç etkili bir devrimci örgüt görmediler. devletin kürt meselesinden hariç bir açmazıyla muhatap olmadılar. kürdistanda yaşamayanları, sıkı yönetim, örfi idare, olağanüstü koşul ne demek bilmiyor. küfretmek için bile kürt demenin cezasıyla muhatap olmadılar. akılları erdi ereli mecliste pkk yanlısı vekiller var. kendileri dinlemese bile etraflarında kürtçe müzik dinleyenler var.

tdh ne meyilli olanları etkisiz dahası güçsüzlüğü kabullenmiş haldeler. 78 kuşağı dedikleri jenerasyonda hiç olmayan bir durumdu bu.

kürdistandaki yada kuzey kürdistandaki gençler ise, pkk nin güçsüz ve etkisiz halini hiç bilmiyorlar. diyarbakırda kimseye izinsiz bir adım attırmayan özgürlük yolunu hiç tanımadılar. onlara göre leyla zana pkk liydi, pkk lidir. türk solu ise pkk düşmanıdır.

bu cenahta değişim belgelidir. değişimin ayyuka çıkmış sembolleri vardır. eskiden türkiye devrimci hareketi dahi denmezdi. kısaca devrimciler denirdi. öbürlerine ise kürt solu denirdi.
kürt solu denilenler ise, diğerlerine türk solu diyemezdi. hadlerine mi düşmüş ki böyle birşey söyleyebilsinler.

dev-yol u sıkıştırdınız mı, hemen duyardınız :

sizin sayınız kadar bizim şehidimiz var. sizin merminiz kadar, bizim silahımız var.

büyük olmanın böyle bir avantajı vardı. muhatabına, yaaa dedittirirdi.
devyolun yanında devede kulak kalan dev-sol yani bugünki parti-cephe, azmışım öbürleri çokmuş demez, asıldı mı silahına:

titre oligarşi dev-sol geliyor derdi. her kes kendi çapında iddialıydı. mitinge kaç kişiyle katıldığınla değil, kaç yeri denetimin altına aldığınla ölçülürdün.

devrimci bir örgüt, bir yeri denetimi altına aldı mı, değil it kopek, diğer örgütler bile, genel gücüne bakmadan o yerde, hakim olanın kurallarına uyardı. çünki işler sokak sokak , mahalle mahalleydi. biri bir yerde hakim olmuşsa, diğerleri izinsiz ne gazete satabilir ne de bildiri dağıtabilirdi. genellikle de hır çıkmazdı.

tüm bunlardan ötürüdür ki, yayın organlarında, örgütler birbirine ağzına geleni saymazdı.
ne var ki, kürt solu dedikleri örgütler gene bu konularda garibandılar. tdh ne ağır laf etmedikleri halde, kendilerine her türlü laf reva görülürdü. bu hiç değişmedi. ama başka bir çok şey değişti.

tdh, artık boyunu eskisi ölçmüyor. medya savunma alanları tdh nin aşabileceği ölçekde değil.
şehitlerinin sayısı, pkk ile mukayese edilebilecek durumda değil, silah ve silahlı eylem ölçüye vurulabilecek gibi değil, muhatabını seferber etme konusunda kimse ağzını açabilecek durumda değil, bırakın kürt solu deyip aşağılamaya kalkmayı, dünyanın hiç bir yerinde olmamış olan bir şeyi yaptılar, örgütlü oldukları ülkenin adını, örgütlerinin adından çıkardılar.

zannedersiniz bu coğrafyanın değil, dünyanın örgütü yani enternasyonal merkezi. uzak memleketlerde adları anılsa yanına türkiye diye ilave edilmeye muhtaçlar.

bu işin sol tarafı. bunun bir de sağı var. onların kendilerini izah tarzları artık çok kolay, sadece anti-kürt sonra kürt işi cozutunca da anti-pkk, yakında, şahin pkk, güvercin pkk ayrımı çıkacak.

hele şu son çırpınma bir sonuçlansın, ondan sonra, aleni muhatap pkk olacak.

bunları niçin anlattım:

1- pkk komünleri yayacak, şu an, komünler esas olarak, kuzey kürdistanla sınırlı olacak. giderek kürdistanda bir model haline gelir. pkk nin bunu yapacak gücü var. bağırta bağırtada olsa, bu gerçekleşecek.

2- pkk, tdh ne komün konusunda yol verecek. destek atacak. tc metropolleri esas alınarak ikinci bir komün atağı gerçekleşecek. borgaya göre, komünler derinleşecek, üzerinde çok konuşulacak, ama mazlumu saracak.

3- işe yaramayan örgütlerin işe yaramak isteyen kadroları, bu komün atağına omuz verecek. pkk, biz kürdistanla sınırlıyız diye, komün konusunda ısrar ediyor. bunun iki sebebi var:

a ) komünler pkk ye göre gelgeç değil. mazlum halkın örgütlü varoluş biçimi. bu anlamıyla yaşatılmaya ve dahası cümle saldırılara karşı, komünler kendini korur hale gelene dek yani kendi savunma mekanizmalarını oluşturana dek, silah dahil korunmaya muhtaç.

b )
ba : tc ye yayılmış bir komün ortamı ise, salt pkk yada salt kürdi olarak kalırsa, devlet bunlara karşı sivil kadrolar üretmekte zorlanmaz.

bb : türk solu ise müzmin/kronik anti-pkk liği yüzünden işi anti-kürtlüğe vardırarak komünlere kadro vermez. kendi de kurmaz. atıl kalır.

4- pkk, ister ağlayarak, ister memnun olarak, ister kıskana kıskana, ister küfrede küfrede de olsa, kabul edilmelidir ki, var oluş ve sürdürüş şekliyle, kürdistanı aşan, mazluma elle tutulur kurtuluş imkanları yaratan ve bunları teorize eden önder bir harekettir. gid gide bir kurtuluş odağı/mihrakı haline gelmektedir.

4a ) bu durumdan ötürü, tüm dünya egemenliği rahatsızdır. harekete dönük manüplasyon ihtiyacı içindedir. alçaklar bu konuda bahtsızdır. çünki, pkk bilinen ve alışılmış değildir. pan-zehirleri bu nedenle üretilmiş ve hazır değildir. her iki-üç yılda bir, egemenliğin yiyip yutamayacağı, içselleştiremeyeceği yeni bir hal-durum-örgütlenme yaratıyor.

4 aa ) abdullah öcalanın öldürülmesi pkk ye büyük güç katar, ama yakalanıp esir alınması bitmesi imkansız görünen pkk yi manüplasyona açar.

koskoca egemenliğin bulduğu çare buydu. bu da onların çözüm güçleri hakkında ilgililerde bir kanaat oluşturmalı.

4ab ) vejin ve benzeri hırtlıklar, bu planın takviyeleriydi. bu da egemenliğin b planı hakkında ilgililere bilgi olsun.

4b ) dünya egemenliği tecrübelerinden menkuldür. ne eksik ne fazla.

5- bir umulmayan, beklenilmeyen daha gerekiyor ; bu da tdh nin kadrolarının, mevcut kabuklarını kırarak çatlatarak, bu özgürlük ve kurtuluş davasına, haysiyetli katılımlarıdır.

burada iş, pkk ye değil, namus vicdan ve adalet duygusuna sahip ve şehitlerinin son sözlerine, döğüşerek ölürüz şiarlarına bağlı devrimcilerin omuzlarında yüklüdür.

mazlumun kurtuşunun sesi, kürtçe olarak çıkıyor. bu sese katılma zamanıdır.

türkiye devrimci hareketinin neferleri, şu rezil dünyanın pespaye hayatının gündelik emirlerinden değil, 6 mayıs şafaklarından, kızılderede tan vaktinde, vartiniğin mezralarında kan içinde doğdu.

türkiye devrimci hareketinin neferleri, haysiyetsiz değildir, vicdansız değildir, vefasız hiç değildir. ne asalakları silkeledi bu neferler. bizim harcımız, isyandır. ölümlerle zulme karşı sıkılmış kurşunlarla, nice fedalarla karılmıştır. yok öyle, ruhunu devlete ve kemale satmış hempaların emrine uymak, zaman, neferi saran saltanat kabuklarını kırma zamanıdır.

yazılanların birçoğunu okuma çaliştim.
türk kürt kardeşliğini kabul etmeyenler,türklüğünen dolayı kendılerıne haksızlık edildiğini düşünenler,isyan denler,olaydan ötürü öfkelenler..v.s
işin ideolojik boyutu,siyasal yönü bir tarafa keşke yazılanlar bir anlık yazlılmış şeyler olmasa olayın üzerinden kısa bir süre geçtik ten sonra verilen sözler kızgınlılar unutulup gidilecek nasıl olsa..
yazılan sözlerin yapılan davranışların telafisi yoktur.
eminimki yukarda yazılanlar kişilerin hayatlarından gerçekte yaşadıkları kırgınlılar üzerine yazılan duygulardır.
bilirsiniz ki sanal alemde bireyler kişiliklerine dahi kıyafet giydirebilirler,gerçek hayata ki başarısızlıklarını bastırılmış duygularını sanal alemde açığa çıkarırlar.umarım ki bir çok kişi gerçekten içeten duygularıyla yazmışlardır..
yaşamlarında bireyysel ilişkilerinde aynı tutarsızlığı göstermiyorlardır.
onurlu yaşamak sadece siyasetle ilişkilendirilemez onurlu yaşam insanlığın gereğidir.
kürt halkı ve onurlu tüm halklar yaşanaları kendilerine yapılanları asla unutmaz ama çok fazla özverili davranıp afedici olnur.bilirsinizki herkesin dayanacak bir sabrı vardır...

herkesi saygıyla selamlıyorum.hoşçakalın...

14/04