birgün yağcılığı hakiki süzme!!

birgün gazetesi chp/ince ye yağ çekecek ya.. "süzme" olmuş.. :D

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin memleketi Yalova'daki ailesi ve Elmalık köyü sakinleri, 24 Haziran'da yapılacak seçime sayılı günler kala sonucu heyecanla bekliyor. Anne Zekiye İnce (75), oğlunun küçükken "Ben cumhurbaşkanı olacağım" dediğini belirterek, yoğun çalışma temposu nedeniyle az görüştükleri için üzüldüğünü söyledi.
:D eksik söylemiş... :D .. anacığım.. chp ye genel başkan olamam ama cumhuriyete başkan olacağım demiştir..

Muharrem İnce'nin posterlerinin asılı olduğu kahvede konuşan köy sakinlerinden Hasan Karoğlu, "CHP'nin tabanından gelen biri; aynı zamanda köy çocuğu, halkın içinden gelen biri. Mitinglerde halkın seviyesine inebiliyor, halkın diliyle konuşabiliyor. Çok iyi iletişim kurabiliyor. Muharrem'in hedefleri hep büyüktü, hırslı bir çocuktu, arkadaştı. Hedefini daima en yüksek seviyede tutmuştur. Onun ağzından milletvekili olduktan sonra yani son 3- 5 yıldır 'Ben cumhurbaşkanı olacağım' çok dediğini duymuşumdur. Büyük başarı kaydetti.
tıpkı tayyip ve yandaşları gibi.. birgün gaztesi aynen böyle olmuş.. yandaş "sol" "gaz"te..

Evinden buraya yaya gelir. Halkla beraber kahvaltı yapar; simit, ekmek, kaşar peynir, domates. Hiçbir zaman çok yüksekte kendini görmez. En az ayda 2 sefer geliyordu buraya ve Ramazanlarda izinli olduğu zaman 1 ay burada kalıyordu. Cumalara, teravihe burada gider. Bildiğimiz kadarıyla onun dedeleri de çok mutaassıp. İslamiyet’i çok iyi bilir. Muharrem, Ayet-el Kürsi'yi okumadan arabaya binmez" diye konuştu.

madem yağcılık yapılıyor bende katkı!! sunayım..
bir söyleşisinde ince ne? demiş..Nedense bu günlerde Türk olamadığını söylemek bir moda haline geldi. Bende söylüyorum. Ben baba tarafından Selanikli, aslen Karaman kökenli bir Türküm.
http://www.kgrthaber.com/Haber/623/...nce-Ben-Aslen-Karaman-Kokenli-Bir-Turkum.aspx
karaman tv de bunları söylemiş.. yıl 2013
karamandan gitmişiz..sonra tekrar gelmişiz.. tüm devşirme-dönmelerin klasik anlatımı budur.. yahu o dönemlerde karamandan başka yerde türk yok mu? idi.. niye tekeli yaylasından değil., yozgattan değil de illaki karamandan.. :D zamanında kemalin kökleri için uydurulan bu hikayeye tüm devşirme-dönmeler sahip çıkıverdi.. yiyen çok ya..

Karaman’a gelirse benim Karamanlı kardeşlerim, çiftçi, işçi kardeşlerim derse vay halinize. Dedirtmeyin.
ince tıpkı tayyip gibi nereye gidrese oralı.. rizeye gidiyor.. rizelioluyor.. karamana gidiyor karamanlı/selanikli oluveriyor..

gerçek "ince" kim..
Türkiye’nin bir “ulus devlet” olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkat çeken İnce, “Kendimizi Türk kimliği ile ifade etmemiz lazım. Anadili eğitimi talebi, radyo ve tv talebi, farklı kimliklerin tanınması talebi bölücülükle eşdeğer taleplerdir. . diyor ve gerekçesine bakalım..
Biz Türkiye’nin kaynaklarının bu kadar etnik dilin öğretim, eğitimine harcanmasını gereksiz görüyoruz. Türkiye’nin buna gücü yoktur” dedi
ama...... Bunun üzerine Muharrem İnce, “Biz kaynaklarımızı matematik, İngilizce diğer yabancı dillerin öğretimi, eğitimi için harcayalım. Ulus devlet yapısını zedelemeyelim” diye cevap verdi.
http://pomaknews.com/?p=6451
bu zibidi şimdi neler diyor.. muharrem ince.; tayyip'in "sol" versiyonudur.. tıpkı türkiye solundaki nasyonalistler gibi.. onlar da devşirme-dönme "türk"-"islamcı" faşizmin sol versiyonudur..

mutlaka okuyun..... birgün alıntısı linki
https://www.birgun.net/haber-detay/...oyluleri-muharrem-ince-yi-anlatti-217804.html

birgün gibi i.t.lerden haksızlık tanımı ve tepki önemi

Erdoğan’a 68, İnce’ye 6 saat
başlık bu.. trt haksızlık yapıyor ve bu i.t.ler haksızlığın dibini es geçiyor..

14 Mayıs ve 30 Mayıs tarihleri arasında TRT ekranlarında AKP ve Tayyip Erdoğan’a 67 saat 58 dakika süre ayrıldığına dikkati çeken RTÜK üyeleri, CHP ve Muharrem İnce’ye 6 saat 43 dakika, İYİ Parti ve Meral Akşener’e 12 dakika, Saadet Partisi ve Temel Karamollaoğlu’na ise sekiz dakika ayrıldığını vurguladı. Üyeler, HDP ve Selahattin Demirtaş’a ise TRT, TRT Haber, TRT 6’da hiç süre verilmediğini gözler önüne serdi.
https://www.birgun.net/haber-detay/...insin-erdogan-a-68-ince-ye-6-saat-218127.html

seçim yasalarına göre eşit olduğu düşünülen adayların trt de yer alma süreleri belirtilmiş.. başlık haksızlığa uğrayanların en iyi konumunda olanı başlıkda yer alırken., hiç hak kullanamayan yazı içinde "mevzu"nun bir konusu olarak geçiyor..
i.t.ler hdp/demirtaş hiç yer alamamış.. bu durum muharrem ince karşısında bile haksızlığın dik alası değil mi?.. ayrımcılık değil mi?.. ve en önemlisi asıl korkulanın kim olduğunu göstermez mi?.. siz!! sosyalistsiniz ya.. en çok haksızlığa uğrayanı mı? yoksa sistemin bir diğer parçası olarak az haksızlığa uğrayanı mı? önemsiyorsunuz..
doğru tabi.. genetik kardeşsiniz ya..

bu arada.. hadi yandaş basını biliyoruz.. ya halk tv bu ne bok yiyor...
.....................................................................

lgs için ince ve demirtaş haberleri de ilginç..
ince öncelikli ve demirtaş dan bir haber..inceden bi sürü haber.. sorsan ne yapalım demirtaş bir tweet atmış derler.. iyi de gazetedeki haberler de farklı değil ki.. trt gibi.. ince/chp haberleri 10 ise hdp/demirtaş haberleri üstelik hepsi imalı..
......................................................... sol!! yandan yandaş gazete.. :D

bu arada.. birgün gazetesinin demirtaş'ın fox tv ye verdiği yanıtların tamamını yayınlamasını önemsiyorum.. benim eleştirim açık olmamasında.. açıkça chp ye destek versin eyvallah.. eleştirim ahlaki olmaz., ideolojik olur..