Enternasyonal Forum Kürt dili eğitimine başlıyor

Değerli Enternasyonal Forum katılımcıları dil insanın kimliği kültürü ve kendisidir.Günümüzde bir çok dil kullanılmadığı ve devletler tarafından ihtiyaç olmaktan çıkarıldığından yok olmaya mahkum edilmektedir.İnsanların kendilerini ifade etme aracı olan dil bir halkın en önemli yaşam ve var olabilme kaynağıdır.

Bir insanı daha iyi anlayabilmek onun dilini bilmek ve öğrenmeye gayret etmekten geçmektedir.Türkiyede halklar arasındaki kopukluk birbirini anlamama birazda diller üzerinden gelişmektedir.

Devlet tarafından uygulanan asimilasyon politikalarıylada bu teşvik edilmektedir.Bir halkı yok etmenin yolu o halkın dilini yasaklamaktan geçer.

Enternasyonal Forum olarak tüm bunlar yaşanırken Kürtçe eğitim süreci başlatıyoruz.Dil konusunda hakim olan ve profesyonel olarak kürtçe eğitim veren arkadaşlarımız Enternasyonal Forumda temel düzeyden başlıyarak akademik düzeye doğru Kürtçe dil eğitimi vereceklerdir.Tüm katılımcılardan bu derslere ilgi göstermelerini beklemekteyiz.

Dersler temel düzeyden ,hiç bilmiyen birinin seviyesinden başlıyarak ileri düzeye doğru gidecektir.Dersler katılım ve seviyeye göre belirlenecek ve kademeli olarak işlenecektir.Dersleri veren arkadaşlarımız konu başlığı altında katılımcıların merak ettikleri kafalarına takıldıkları noktalarda birebir cevap verecekler ve ilgilenecekler.Özellikle bu dersler siyasi bir yöne çekilmeden dil eğitimi eksenli işlenecektir.Katılımcılarıda bu konuda uyarıyoruz.Yani dili öğrenirken kafanıza takılan bir gramer kuralı veya buna benzer konularda sorular yöneltilebilir.Kürt dilinin gelişimi tarihi vb konular ayrı konu başlıkları altında işlenebilir.Lütfen buna dikkat edelim.

Enternasyonal Forum olarak eğitimi verecek arkadaşlarımız ciddi anlamda bu konu üzerinde emek verecekler ve ellerinden geleni yapacaklar şuna inanıyoruzki katılımcı arkadaşlarımızda gerekli vakti ve emeği ayırırlarsa dil konusunda yol alacaklardır.İsteyen arkadaşlaramıza gerekli şartlar oluştuğunda kürtçe dil eğitim kitabıda temin edilecektir.

Enternasyonal Forum olarak amacımız bu dil eğitiminin akıcı ve anlaşılabilir düzeyde işlenilmesidir.Bundan dolayı katılımcı arkdaşalarımızdanda gelecek olan yöntem konusundaki önerilerede açığız.

saygılarımla

Enternasyonal Forum Yönetimi

Son düzenleme:
çok yerinde bir girişim olmuş ve başarılar dilerim..
ilk öğrenciniz olmayı da kabul ediyorum..:)

bence..; bu olgu.., kürtçe dil eğitimi olarak sabit başlık yapılmalıdır..
ve belirttiğiniz gibi de tartışma olarak değil ders olarak katılım yapılmalıdır..
hatta başka dillerde de talep ve de bu anlamda sorumluluk almak isteyenler olur ise aynı şekilde sabit başlık ile yer verilmelidir..

teknik olarak nasıl işleteceksiniz bilmiyorum.. sanırım dersler ve sorular şeklinde olacak..
bunlarda açıklanmalıdır..

sabırsızlıkla bekliyorum..

başarılar..

sayın alevliyıldız...
sayfalarda teşekkür butonu var.. burayı tıklamanız yeterlidir..
bu şekilde konuyu kirletmeniz anlamsızdır..

bu bir çalışmadır.. başka dillerde de başlatılır.. varsa bu noktada ekip olarak katılmak isteyen aynı şartlarda yerini alır..
sayfa kürtçe dil eğitimi ile ilgilidir..
sizinde bu noktada önerileriniz ve talepleriniz varsa bunları belirtmenizi rica edeceğiz..
bunun dışında ise eleştirilerinizi üyelerden öneri ve eleştiriler vs. gibi başka bir sayfada belirtebilirsiniz..

danışman

ben kürçenin sol platformlarından eyitim verilmesine pek taraftar olmasamda (neden diye soracaklar 2 nolu mesaja bakabilirler) madem e.forum böyle bir işe samimi bir şekilde başlamış iki öneri suna bilirim ilk aklıma gelen kürt enstütüleri yeterli ve çok zengin bir kaynağa sahipler ilk ordan yararlanıla bilinir alternetif olarakta yekbun ferheg var oda çok zenngin gir bir kaynağı var

serkeftın

Sevgili arkadaşlar zaten eğitimi verecek arkadaşlarımız bu konuda akademik anlamda reel hayatlarında kürt dili üzerine eğitim verdikleri ve kürt dili üzerine çalıştıkları için Enternasyonal Forum olarak bu konuda bir girişim başlatamayı uygun gördük.İnternet üzerinde çokca kürt dili üzerine yapılmış siteler bulunmakta.Bu eğitimin farkı katılımcıların isteklerine göre sorularına göre arkadaşlarımız bilgilendirme yapacak birebir ilgilenecek olmaları..Bu bir fırsatdır.Ve ayrıca eğitimin yöntemi konusundada önerilere açığız.Buda bir fırsatdır :)

sayın suat dersler ders1,ders2,ders3 diye devam edecek.Yöntem olarak örnek verecek olursak ders1 temel başlangıç olacak ve ilk konular geniş bir şekilde anlatılacak arkadaşlarımız tarafından.ve bu ders1 anlatımından sonra konu başlığı altında katılımcı arkadaşlarımız merak ettikleri ve kafalarına takılan noktaları sorabilecek.Eğitimi veren arkadaşlarımızda yöneltilen sorulara cevap verecekler.

Kaynak olarak kürt enstitüsünün Ronayı ONEN,Samı TAN,Mevlut AYKOÇ ve Sadık VARLI tarafından hazırlanan Hınker(Asta Yekemin) adlı kitabı öneriyoruz.

Kaynak olarak kürt enstitüsünün Ronayı ONEN,Samı TAN,Mevlut AYKOÇ ve Sadık VARLI tarafından hazırlanan Hınker(Asta Yekemin) adlı kitabı öneriyoruz.

Bu kitabı istersem nerede bulabilirm.

sayın alevliyıldız...
sayfalarda teşekkür butonu var.. burayı tıklamanız yeterlidir..
bu şekilde konuyu kirletmeniz anlamsızdır..

bu bir çalışmadır.. başka dillerde de başlatılır.. varsa bu noktada ekip olarak katılmak isteyen aynı şartlarda yerini alır..
sayfa kürtçe dil eğitimi ile ilgilidir..
sizinde bu noktada önerileriniz ve talepleriniz varsa bunları belirtmenizi rica edeceğiz..
bunun dışında ise eleştirilerinizi üyelerden öneri ve eleştiriler vs. gibi başka bir sayfada belirtebilirsiniz..

danışman
danışmanımızın kirlilik uzmanı olmadığı belli. masum bir espriyle site yönetimine teşekkürümü sunmak istedim ve bunun altında yine bir çapanoğlu aramaya kalktı kırk yıllık külyutmaz suat bey.

samimi olarak teşekkür niyetiyle yazılmış bir yazıydı. gerçekten... yemin billah!.. varsa bir samimiyet testi, getirin ölçtüreyim.

masum bir espriyi bile çok gören ve "kirletmek" gibi sevimsiz bir ifadeyi kullanarak üyenin kalbini ve cesaretini kıran bir danışman, tüm sitelere bir adet lazım tabii...

kimbilir, belki de kendisinden daha başarılı bir öğrenci olup kürtçeyi daha önce öğreneceğimden korkmuştur.

danışmanımızın kirlilik uzmanı olmadığı belli. masum bir espriyle site yönetimine teşekkürümü sunmak istedim ve bunun altında yine bir çapanoğlu aramaya kalktı kırk yıllık külyutmaz suat bey.

samimi olarak teşekkür niyetiyle yazılmış bir yazıydı. gerçekten... yemin billah!.. varsa bir samimiyet testi, getirin ölçtüreyim.

masum bir espriyi bile çok gören ve "kirletmek" gibi sevimsiz bir ifadeyi kullanarak üyenin kalbini ve cesaretini kıran bir danışman, tüm sitelere bir adet lazım tabii...

kimbilir, belki de kendisinden daha başarılı bir öğrenci olup kürtçeyi daha önce öğreneceğimden korkmuştur.
sevgili alevliyıldızdan..
önyargılı davrandığım için..
hem danışman hemde katlımcı olaral içtenlikle özür diliyorum..

kırk yıllık külyutmaz suat bey.
bu sözü de hakettim.. :(

demekki kül yutuyormuşum..:D

şaka bir yana tepkisel olmuşsam tekrar özür dilerim..

dilerim kabul görür..:)
sevgilerimle

hem danışman
hem katılımcı
olarak..

tamam da bu kaçıncı?!.. tamam özür dilemek erdemdir de affetmekden daha da önemlidir de, bizde affedecek derman kalmadı.

neyse, tamam. ama ceza olarak her seferinde tahtayı sen sileceksin.

Beni de öğrenciniz olarak yazın...Fakat bir şey sormam lazım.Yaramazlık yapınca tahtanın önünde tek ayak üstünde bekleyecek miyim? :rolleyes::p

Yüreğinize sağlık diyorum...Umarım gerçekten hayata geçirilir bu proje...Ne lazımsa yardımcı olmaya gönüllüyüm.. Kürtçe öğretmek dışında tabi....:)

öncelikle konuyla ilgilenen arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz.Eğitim karşılıklı olarak ders şeklinde işleneceğinden elinizin altında yazılı bir kaynağın olması önemli.İnternetde dil üzerine siteler mevcut.Fakat yazmadan bir dil öğrenilemez.ve pratik yapılmadan.Derslerdeki kelime okunuşlarının telafuzlarında bu sitelerden yararlanabilirsiniz.Fakat kesinlikle yazılı bir kaynak öneriyoruz.Bu nedenle hayri arkadaşımızın sorduğu kitabı önermekte fayda gördük.

Bu kitabı istersem nerede bulabilirm.
sayın Hayri hangi şehirden katıldığınızı bilmiyorum fakat istanbulda iseniz kürt enstitüsü yada bazı kitapçılardan bu kitabı bulabilmeniz mümkün.

aşağıda kürt enstitüsünün iletişim bilgilerini veriyorum

Enstituya Kurdî-Kürt enstitüsü

Genel İletişim: info@enstituyakurdi.org
Dil Bölümü: ziman@enstituyakurdi.org
Tarih Bölümü: dirok@enstituyakurdi.org
Edebiyat ve Halk Bilimi Bölümü: edebiyat@enstituyakurdi.org
Zend Dergisi: zend@enstituyakurdi.org

Adres:

Mesih Paşa Mah. Ordu Cad.
Hadi Han No: 305 Kat: 5
Laleli - Eminönü / Istanbul Türkiye

Telefon: 00 90 212 518 70 42
Faks: 00 90 212 518 70 43

Eğer temin edebilme durumunuz yok ise özel mesaj yoluyla bizimle iletişime geçerseniz adresinize kitabı gönderebiliriz.