ibretlik

#1

melnur
[Gelenek]
Forum Yöneticisi

Kayıt Tarihi: 02.08.2013
İleti Sayısı: 4.189
Şehir: İstanbul
Durum: Forumda Değil

E-Posta Gönder
Özel ileti Gönder

Ölü sayısı 38'i bulmuş; daha da artacak belli. Feysbuk'da bir arkadaşımızın söylediği gibi ''Biber gazı da sık,kaskını da çıkarma,jopunu da bırakma!Jopu da yeriz,gazı da ama ölme be memur bey!''


Numan Kurtulmuş: Oklar PKK'yı gösteriyor

Beşiktaş'ta yaşanan saldırılara ilişkin açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Kesin değil ama oklar PKK'yı gösteriyor" dedi.




















yorumsuz....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


asıl tehlikeli olan faşistler değil., sosyal faşistlerdir.. daha tehlikelisi ise., sosyal faşistlere sol diyenlerdir..

 
#2
Karanlık saldırıları lanetliyoruz



Dün gece Beşiktaş’ta yapılan bombalı saldırılarda çok sayıda ölüm ve yaralanma olduğu anlaşılmaktadır. Aradan geçen saatlerde 30’a yaklaşan ölü sayısının bundan sonra da artması mümkündür.

Öldürülenlerin yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.


Saldırının gerçekleşme biçimi ve yapanların kimliği ya da kimlikleri hakkında kamuoyuyla paylaşılmış pek az bilgi var. Yetkililerin ve soruşturmayı yürütenlerin gerçek tabloya ilişkin derinlemesine bir bilgiye ulaşıp ulaşmadıkları, hatta ulaşıp ulaşmayacakları da bilinmiyor.

Saldırının, karanlık bir siyasal sistematiğin parçası olduğu ise açıktır. Bu, halkın ve yurttaşların siyasetin dışına itildiği; siyasetin ilke ve değerleri belirsiz güçlerin bilek güreşine ve karşılıklı“mesajlaşmalarına” indirgendiği bir sistematiktir.

Yapanların da, yaşamı hedef alınanların da kim olduğu, çıkartılacak sonucu şu ya da bu yönde değiştirmeyecektir.

Komünist Parti, ülkemizde ve dünyada toplumların içinden çıkmaya çalıştığı karanlığı derinleştiren, insanlarımızı yürütülen kirli siyasette daha da fazla etkisizleştiren saldırılar zincirinin bu son halkasını, onlarca insanın canını alan bu karanlık saldırıyı lanetlemektedir.

Komünist Parti

Merkez Komite



gerçekten ibretlik...

Saldırının, karanlık bir siyasal sistematiğin parçası olduğu ise açıktır. Bu, halkın ve yurttaşların siyasetin dışına itildiği; siyasetin ilke ve değerleri belirsiz güçlerin bilek güreşine ve karşılıklı“mesajlaşmalarına” indirgendiği bir sistematiktir.



????..........
 
#3
HAZİRAN, “Görevi başındaki emekçilerin, öğrencilerin, çocukların yani halkımızın düşlerini çalan her saldırı, halk düşmanlığıdır” dedi.
bir zihniyet olurda bu kadar ahlaksız ve çakal olur.. bir eylemi bir olayı kınamak ayrıdır.. karşı olmak ayrıdır.. gerekçelerin vardır.. örneğin., devlete yapılan her türlü şiddet eylemini kınıyorum., karşıyım derken., bu senin politik zihniyetinle ilişkilidir.. önemli olan vatan/devlet gerisi teferruat mantığı işler.. ama şu olmaz..

kendine m-l diyeceksin ama polis görevini emekçi olarak tanımlayacaksın.. Görevi başındaki emekçilerin bu ahlaksızca demagojidir.. polis emekçi ise uzman çavuş., astsubay-subay da emekçidir.. mit görevlisi de görev başındaki emekçidir.. hatta bu "kafa" ile askere emekçi diyemezsin çünkü emeğini satıp ücret almıyor..

haziran denilen bu zibidilere destek!! sunayım..

bu zibidilerin utanmadan andığı mustafa özenç olayında aynısını yazmaları gerekir..

Mustafa Özenç de çok geçmeden yakalanarak sorgu için Tarsus’a Jandarma Karakolu’na götürüldü.“
…Karakoldaki astsubay erlere dönüp bağırır· “Çözün şunun ellerini, bunlar ancak masum ve savunmasız insanları vururlar, bunlar satılmış ve korkaktırlar.”Erler kelepçeyi çözerler.
Mustafa’da yakaladıklarında bulunamayan bir silah vardır. Kelepçesi çözülür çözülmez Mustafa silahı çeker ve önce muhbir bekçi Hayri Şimşek’e ateş eder, ardından silahına davranan Astsubay H. Hüseyin Özcan’a bir el ateş eder, silah seslerini duyunca odaya gelen Astsubay Nihat Özbay’a da ateş eden Mustafa, erlerin arasından elde silah geçer. Çıkış kapısında silahına davranan jandarma eri Şaban Öztürk’ü de vurduktan sonra kaçıp gider.
görevini yapan bekçi muhbir oldu.. görevini yapan astsubay emekçi değil.. vurduğu er halk çocuğu değil..
aslında aynen şöyle yazmaları gerekirdi..

HAZİRAN, “Görevi başındaki emekçilerin(bekçi-astsubay), halk çocuğu erlerin, yani halkımızın düşlerini çalan her saldırı, halk düşmanlığıdır” dedi.
oysa konu mustafa ise şöyle yazıyorlar.. mustafa özenç yoldaşın devrimci yolunda yürüyoruz.. !!!!!! :mad:

 
#4
"HAZİRAN, “Görevi başındaki emekçilerin, öğrencilerin, çocukların yani halkımızın düşlerini çalan her saldırı, halk düşmanlığıdır” dedi."

Haziranın açıklaması referans alınırsa;
Heydrich, 29 Mayıs 1942'de sabah yazlık villasından Prag'daki şatosuna Mercedes marka arabasıyla giderken İngilizlerce eğitilmiş Çek direniş örgütüne bağlı bir özel suikast timi militanları tarafından saldırıya uğradı. Saldırı anında Heydrich'in aracına ateş etmesi gereken grubun lideri Jozef Gabcik'in Sten marka silahı tutukluk yaptı. O sırada şoförü Klein'e arabayı sürmesi emrini veren Heydrich, tabancasını çıkararak Gabcik'e ateş açtı. Bu sırada tim üyelerinden Kubis'in attığı el bombası nedeniyle Heydrich'in beline şarapnel parçası isabet etti. Ağır yaralanan Heydrich hastahaneye kaldırıldı. Durumu çok ciddi olan Reinhard Heydrich ise yaralarının enfeksiyon kapması sebebi ile 4 Haziran sabahı saat 4:30 da 38 yaşında öldü. Heydrich Naziler için çok önemli olduğu için suikastı gerçekleştiren timin üyelerini ifşa edenlere 100.000 Çek kronu ödül verileceği açıklandı. Bu süreçte rastgele 10.000 Çek sebepsiz yere idam edildi. Ödülün peşinden giden Karel Čurda isimli bir vatandaş, Gabcik ve arkadaşlarının bir kilisede saklandığını ihbar etti ve ödülünü aldı. İhbar doğruydu. Waffen-SS birlikleri kiliseyi kuşattı ve Çeklerle silahlı çatışmaya girdi. Bu çatışmada 14 Nazi öldü ama kilisede tek bir kişi bile bırakılmamıştı. Bazıları ise intihar etmişti. Ayrıca eş zamanlı olarak suikasti gerçekleştiren özel timin üyelerinin ailesi de öldürüldü.

Haziran için?!; Reinhard Heydrich emekci idi.. eylemi yapan çekoslavak direniş örgütü üyeleride bölücü, yıkıcı, halk düşmanı oluyor?!
bilmiyorum nedense haziranın açıklamasını görünce aklıma bu zat geldi...ağır mı oldu acep..
 
Son düzenleme:
Üst